DK/EN

Københavns Radiobiograf Festival

ProgramProgram

Torsdag d. 11/4

Fredag d. 12/4

Lørdag d. 13/4

Søndag d. 14/4

ÅbningseventÅbningsevent

Opening Show

Københavns Radiobiograf Festival 2019 åbner 11. april med liveopførelsen af tre lydkunstværker skabt af nogle af de mest interessante nye stemmer på den internationale radio‐ og lydkunstscene lige nu! Oplev Phoebe Wang (US), Hana Walker‐Brown (UK) og Mooj Zadie (US) på scenen i Nordisk Film Biografer Dagmar, der danner rammen om den officielle åbning af Københavns Radiobiograf Festival 2019 – en fire dages festival for fortællende radio og lydkunst. Hvert af værkerne, herunder to, der får verdenspremiere på aftenen, udforsker og udfordrer spændingsfeltet mellem fiktion og dokumentarisme, mellem lydkunst og scenekunst, og som undersøger den intimitet, nysgerrighed og sanselighed, der opstår, når scene, kunstnere og publikum mødes i en fælles oplevelse.

Arrangementet er på engelsk.

RadiobiograferRadiobiografer

Jeff Emtman Presents: The Haunting Magic of Sound

Hvorfra får en lyd sin betydning? Hjemsøgte steder, forstyrrede minder, uhørlige lyde, digitale spøgelser, savnede personer, fysiske ekstremer? Podcaster, Jeff Emtman mener, at lyde og steder er forbundet med en konstant energi. Med de ord, inviterer vi dig til at deltage i denne spektakulære sidste festivalbegivenhed: en radiobiograf fyldt med historier fra Emtmans omfattende podcastserie, der forsøger at forklare det ukendte: KCRWs ‘Here Be Monsters’.

Arrangementet er på engelsk.

Shortdox Award Show 2019

Lyt til det bedste af det korteste inden for danske lydfortællinger, når vi spiller de otte nominerede bidrag til årets Shortdox‐konkurrence. Du kan være med til at vælge, hvem der skal tildeles publikumsprisen – og selvfølgelig være med til at hylde vinderen, som udvælges af en jury bestående af nogle af de dygtigste danske radiodokumentarister!

Arrangementet vil være på dansk

Subtitled Audio Stories, You Didn't Know You'd Love

Fra Islands yderste afkroge til en ganske særlig litauisk kat. Tag med på en sonisk jordomrejse, når vi skal lytte til radiofortællinger fra hele verden i Gloria Biograf, med engelske undertekster. Kom og gør verden mindre med os, et sæt ører ad gangen.

Eventet vil være på mange forskellige sprog og engelske undertekster.

Phoebe Wang presents: God + The Gays

Phoebe Wang præsenterer sin prisvindende radiodokumentar “God + The Gays”. Mød Phoebe og vær med på hendes rejse, hvor hun forsøger at forsone sig med sine kristne barndomsvenner, som hun brød med, da hun sprang ud. For kan man være venner, hvis man finder ud af, at man har fundamentalt forskellig tro? Arrangementet afsluttes med en Q&A med Phoebe Wang.

Arrangementet er på engelsk.

Kærlighed i Gloria

Kærlighed er alle vegne, selv i biografen. Om du er nyforelsket eller nyligt fraskilt, så er denne radiobiograf noget for dig. Vi vil vi tage os godt af dig med det bedste, blødeste radio og en formiddagskrammer med kollektiv lytning på dansk.

Arrangementet er på dansk.

DEN NYE STIL - Bonusafsnit Live

Der bliver serveret gyldne røverhistorier, når P3‐vært Pelle Peter Jensen spiller fraklip fra den Prix Radio‐vindende podcast, Den Nye Stil, som opruller dansk raps skabelsesberetning. Oplev en urpremiere på de historier, der ikke kom med i podcasten!

Arrangementet er på dansk.

Stedspecifikke lytningerStedspecifikke lytninger

En sen blomstring

Til dig, der ikke kunne få nok af festivalen, byder vi her på en sidste stedsspecifik lytteoplevelse i det levende univers på Café Intime: Urpremieren på Nanna Hauges lydmontage ‘En sen blomstring’, der handler om at leve et dobbeltliv, om fornægtelse, kærlighed og ikke mindst frisættelse. Som ung forelsker Jørgen sig i en mand, men angsten for udstødelse får ham til at gifte sig med en kvinde. Han er 80 år, da han springer ud. Nu er han 95 og fortæller om sit liv. Radioproducer Nanna Hauge præsenterer sit lydværk og åbner op for spørgsmål efterfølgende.

Arrangementet er på dansk.

Riot på Jagtvej 69

Kom med os på en tidsrejse i lyd: Vi befinder os på Nørrebro, Jagtvej 69, 1. marts 2007. Om lidt er huset foran jer væk. Genoplev dagen, der “aldrig bliver glemt, og aldrig bliver tilgivet”.

Arrangementet er på dansk.

Billetter
Sted

Jagtvej 69

Hejremanden på Frederiksberg Slot

Hvad er det for et menneske, der bruger 20 år på at knytte bånd til de sky hejrefugle, der holder til i Frederiksberg Have? Få svaret, når vi lytter til Radio24syv‐dokumentaren ‘Hejremanden’ i Riddersalen på Frederiksberg Slot, hvor man ud gennem vinduespartierne kan fornemme den vældige have og dens beboere.

Arrangementet er på dansk.

Skipperradio til havs

Fra Nyhavns solbeskinnede kaj stævner det gode skib Lotte Brinck ud med mand og mus og gribende fortællinger fra de syv verdenshave. I halvanden time sejler vi væk fra storbyens jag og ud på de vilde vover med lydfortællinger i ørerne og en lakridspibe i mundvigen. En unik mulighed for at komme ind under huden på nogle af de bedste historier om sejlads, verdenshave, overtro og eventyrere. Ombord er plads til 10 landkrabber og vi sejler to ture á halvanden time.

Eventet er på dansk og engelsk.

Billetter

UDSOLGT

Sted

Lotte Brinck

Rygerbio på Cafe Intime

Klapjagten på rygere er massiv, men nu får det forfulgte folk et pusterum. Rygere i alle afskygninger kan pulse løs, når jazzbaren Café Intime lægger hus til en kavalkade af røgfyldte lydfortællinger.

Arrangementet er på dansk og engelsk

Billetter
Sted

Cafe Intime

SPEOS - a sci-fi documentary at Brønshøj Vandtårn

Tag med på premiere‐ekspedition i Brønshøj Vandtårns lydhule, hvor forfatter Morten Søndergaard og den elektroniske musikduo Schweppenhäuser/Thomsen inviterer til stedsspecifik lytning af deres nye lydkunstværk og sci‐fi‐doku ‘SPEOS’. Med vandtårnets 40 sekunders ekko bliver sci‐fi dokumentaren en musikalsk‐poetisk reportage fra en rejse ind mod bjergets mørke og stille hjertekammer.

Arrangementet er på dansk.

Master ClassMaster Class

Jeff Emtman on Sound Design

Manden bag den berømte amerikanske podcast ‘Here Be Monsters’, Jeff Emtman, har produceret magiske lydfortællinger i årevis, og nu lukker han sin magiske værktøjskasse op og lærer os hvordan man arbejder med lyddesign: “Lyd består af seks sammenhængende dimensioner : Lydstyrke, frekvens, nærhed, klarhed, stereo og tid.” I denne Master Class vil Jeff Emtman lære os, hvordan man med forskellige teknikker kan manipulere disse seks spektrum og opnå stærke og intense fortællinger.

Arrangementet er på engelsk.

Mooj Zadie on Interview Technique + other Radio Tips

Tape er et radioprogram om folk, som laver radio. Mooj Zadie er vært, og med sin spontane, ærlige interviewstil har han profileret radiostjerner som Ira Glass, Alex Blumberg, Julie Snyder, Kaitlin Prest, Pejk Malinovski og Zoe Chace. I denne masterclass will Mooj Zadie fremlægge 12 erfaringer, som han har gjort sig i sit arbejde med Tape. Han vil blandt andet komme ind på interviewteknik, manuskriptudvikling og kunsten at binde fortællingen sammen med speak.

Arrangementet er på engelsk.

Hana Walker-Brown on Establishing Intimacy

I en visuel tid er radioformatet stadig et af de mest intime medier. Intimitet er en essentiel egenskab ved dokumentar og historiefortælling, og den skal dyrkes og udforskes så snart vi begiver os ud i verden med mikrofonen. Til denne masterclass vil Hana Walker‐Brown give et indblik i, hvordan man som lydfortæller lykkes med at etablere intimitet før, under og efter interviewprocessen; intimitet mellem den der holder mikrofonen og det emne der portræteres — og i sidste ende mellem lytteren og den historien.

Arrangementet er på engelsk.

GæsterGæster

Sandra Mia Susgaard (DK)

Sandra Mia Susgaard er producerende redaktør på P3 Podcast, hvor hun bl.a. klipper den prisvindende serie Den Nye Stil. Tidligere har hun lavet podcasten Sagnfolket, lavet Radiofortællinger samt været producer på radioprogrammet Mads & Monopolet.

Susanna Sommer (DK)

Susanna Sommer er selvstændig radio‐ og podcastproducent. Hun fik Krygerprisen i 2007 og vandt i 2018 en Prix Europa for P2‐programmerne og podcasten “Sangenes Blå bog”.

Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard (DK)

Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard udgav i 2007 albummet “Hjertets abe sparker sig fri”, som de modtog en P2‐pris for. Og nu er de aktuelle med lyd­kun­stværket og sci‐fi‐dokumentaren, ‘SPEOS’. En musikalsk‐poet­isk reportage fra en rejse ind mod bjer­gets mørke og stille hjertekam­mer.

Kim G Hansen (DK)

I 1998 blev Kim G. Hansen ansat som tekniker på DR. Siden har han produceret massive mængder kvalitetsradio som Skjoldhøjarkivet (P1) og Det Psykiatriske Hospital (Radio24syv) og er i dag chefproducer på 24syv Dokumentar.

Rune Sparre Geertsen (DK)

Rune Sparre Geertsen er redaktionschef på produktionsselskabet Filt Cph, der står bag mange af DR’s radioprogrammer og podcastserier, blandt andet “Dobbeltmordet” og det Krygerpris‐vindende reportageprogram “Baglandet”.

Karen Straarup Møller (DK)

Karen Straarup Møller er redaktør på P3 Podcast, som lavede hattrick ved sidste års Prix Radio og vandt hele tre priser for podcastserien Den Nye Stil. Hun har også været projektleder for DRs Talenthold. 

Hana Walker‐Brown (UK)

Hana Walker‐Brown er den prisvindende dokumentarist, komponist, radio producer og journalist bosat i London, som pt. arbejder som producer på Audible. Hana er medlem af Radio Academy 30 under 30, og fungerer som mentor for “Sound Women Network” i England, hvor hun guider og hjælper unge kvinder med opstart inden for radio og musik.

Mooj Zadie (US)

Mooj Zadie er amerikansk radiodokumentarist. Til daglig redigerer han radio programmet Fresh Air with Terry Gross, men har også produceret for NPR, BBC, 99% Invisible og Love + Radio. Zadie er vært på sin egen podcast Tape — en podcast om folk, der producerer radio.

Nanna Hauge Kristensen (DK)

Nanna Hauge Kristensen er antropolog og freelance radio producer bosat i København. Hun producerer nærværende og poetiske lydfortællinger blandt andet til P1 og Short Cuts på BBC 4. Hendes korte dokumentar “Sommerregn” har vundet Sound of the North, Nordic Shortdox og prisen for bedste udenlandske dokumentar på Third Coast International Audio Festival.

Pelle Peter Jensen (DK)

Radiovært og DJ, Pelle Peter Jensen startede som praktikant i DR i 2010. Siden har han markeret sit værtstalent i programmer som Lågsus og Sovsen – og er lige nu aktuel med podcasten, Den Nye Stil.

Phoebe Wang (US)

Phoebe Wang er lyd‐ og performancekunstner + radioproducer, som er baseret dels i New York, dels i Toronto. Hun har bl.a. arbejdet på podcasts’ne The Heart og The Shadows og er en af de talenter, du skal holde øje med! Hun vandt i 2018 en Third Coast Award i kategorien Best New Artist for radiodokumentaren God + The Gays.

Jeff Emtman (US)

Jeff Emtman er den amerikanske kunstner og producer bag KRCW’s podcast “Here Be Monsters” — en podcast om frygt, nysgerrighed og det ukendte.

InfoInfo

BilletinfoBilletinfo

Du kan købe billetter til vores arrangementer via de billetlinks, som du finder både på denne hjemmeside og på vores Facebook begivenheder. Det er desværre ikke muligt at købe festivalpas.

Ved gruppebilletter på min. 15 personer kontakt os på annesofie.kluge@gmail.com

PressePresse

For mere info, pitch, pressemeddelelser og interview forespørgsler med vores gæster, kontakt presseansvarlige

Eva Lange evalangej@gmail.com 30334033

Maja Flinthøj majaflinthoej@hotmail.com 60722752

Stine de Klauman stineklauman@gmail.com 40955230

Om osOm os

Københavns Radiobiograf er en frivillig non-profit forening, der har været med til at kickstarte lydfortællingens nye guldalder i gang i Danmark. De seneste seks år har vi afholdt mere end 100 lyttearrangementer, som har udfoldet sig i alt fra et badekar på Frederiksberg til Nordens største biograf, Imperial. Hver måned inviterer vi på fælles lytteoplevelser i biografmørket, eller ude i virkeligheden. Vores mission er at skabe fællesskabsfølelse med kvalitetslyd og fantastiske lydfortællinger.

Siden 2016 har vi inviteret på en fire dages festival spækket med fænomenale lydfortællinger, eksperimenterende formater og internationale og danske gæstestjerner, der har præsenteret deres egne værker.

Københavns Radiobiograf Festival 2019 er en fire dage festival, som kuraterer og hylder verdens bedste lydfortællinger, radio og podcast, stedspecifikke lytteoplevelser og lydkunst. Københavns Radiobiograf Festival 2019 løber fra 11.-14. april i almindelige og ualmindelige venues i København

Vi glæder os til at byde dig velkommen til Københavns Radiobiograf Festival 2019!

SponsorerSponsorer

Hovedsponsorer

Samarbejdspartnere